Goede voornemens om over te stappen in 2015

0 Flares 0 Flares ×

Het nieuwe jaar is inmiddels al een aantal weken oud en veel Nederlanders zijn in de eerste weken van het nieuwe jaar begonnen met een aantal voornemens. Denk aan voornemens zoals meer bewegen, gezonder eten en ook stoppen met roken is een veel gehoord voornemen. De meeste rokers hebben al vaker gepoogd om te stoppen met roken, maar door uiteenlopende redenen is dart niet gelukt. Tegelijkertijd zijn er natuurlijk genoeg mensen die al enige tijd geleden hun laatste sigaret hebben gerookt. Feit is dat het overgrote deel van de rokers weet dat ze een ongezonde gewoonte bezigen en de meesten willen het liefst stoppen.

Roken heeft alleen maar nadelen. Het stinkt. Je kleding gaat naar ook ruiken en ook je adem ruikt onfris. Je tanden kunnen door het roken vergelen en je huid wordt er ook niet bepaald fraaier op. Daarnaast heb je een grote kans op het krijgen van longkanker. Dit zouden al genoeg redenen moeten zijn om definitief te stoppen en een niet-roker te worden.

Stoppen met roken

Stoppen met roken en overgaan op e-rokenRoken is een verslaving en het blijkt in de praktijk lastig te zijn om ook daadwerkelijk van het roken af te komen. Hoewel roken niet bepaald lekker is, zorgt de aanwezige nicotine in de sigaret voor een verslavende werking. Mensen zijn dus eigenlijk niet verslaafd aan een sigaret, maar zijn verslaafd aan nicotine. Als je wilt stoppen met roken kun je cold turkey stoppen of naar een substituut kijken. In het laatste geval kies je voor de geleidelijke weg. Dit kun je doen met bijvoorbeeld nicotinepleisters, maar velen stappen vandaag de dag het liefst over op de elektrische sigaret. Dit wordt ook wel het e-roken genoemd.

Kiezen voor de elektrische sigaret

Elektrisch roken wordt steeds populairder. Leek het enige tijd geleden nog een overgewaaide hype te zijn, dat is vandaag de dag allerminst het geval. De elektrische sigaretten die worden aangeboden zijn heden ten dage, als je ze vergelijkt met een tiental jaar geleden, van uitstekende kwaliteit. Elektrisch roken heeft diverse voordelen. Ten eerste is een elektrische sigaret gezonder. Je hebt ademt aanzienlijk veel minder schadelijke stoffen in.

SmokesmarterDaarnaast zijn elektrische sigaretten minder vies. Je blaast namelijk geen vieze rook uit. Je zou eigenlijk prima binnen kunnen roken met een elektrische sigaret. Hoewel weinig mensen dat doen en het in sommige horecagelegenheden ook verboden is, is het natuurlijk wel zo dat argumenten als stank en rook niet meer op gaan. Elektrisch roken heeft in onze ogen de toekomst! Een goede aanbieder op het gebied van e-sigaretten is de shop van Smokesmarter, je vindt hier een aanbod van alle top merken producten die er bestaan op de markt. Tevens kunnen ze je voorzien van goed advies mocht je nieuw zijn op dit gebied.

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuw: Je eigen e-sigaret samenstellen kan vanaf nu.Klik hier om samen te stellen.
+
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×