Het verschil tussen de nieuwe IQOS en de e-sigaret

Voorbeeld van elektrisch roken
0 Flares 0 Flares ×

Onlangs introduceerde sigarettenfabrikant Philip Morris de elektronische IQCS. Dit product maakt misschien definitief een einde aan het traditionele roken.  Philip Morris hoopt er in elk geval wel op. De IQCS heeft veel weg van de e-sigaret, maar is op bepaalde vlakken ook anders. Wat zijn de verschillen tussen de e-sigaret en de IQCS?

Minder schadelijke stoffen

Zowel de elektronische IQCS als de e-sigaret zijn minder schadelijk voor de gezondheid dan de traditionele sigaret. Laatstgenoemde wordt op steeds meer plekken in de ban gedaan. Steeds meer mensen beseffen de schadelijke gevolgen van nicotine, en stappen over de op de e-sigaret. Bovendien is de kwaliteit van elektronische sigaretten zoals de Joyetech en Aspire uitstekend. Wellicht gaat de IQCS van Philip Morris een alternatief vormen voor de e-sigaret. Omdat het tabak verhit in plaats van verbrandt krijg je als roker 90 procent minder schadelijke stoffen binnen, zo meldt Philip Morris.

Tabak en de smaak van nicotine

De fabrikant meldt dat het verhitten van tabak er voor zorgt dat de roker toch de smaak van nicotine proeft. Bij de e-sigaret is hier meestal geen sprake van. De elektronische  sigaret bevat in tegenstelling tot de IQCS namelijk geen tabak. Wel gebruikt het speciale e-liquids, een soort vloeistoffen. Deze verdampen wanneer je het gebruikt, en de damp dien je weer te inhaleren.

IQSS in Nederland

De IQSS komt begin 2017 ook naar Nederland. De precieze prijs van het product is nog niet bekend, aar waarschijnlijk zal het niet veel goedkoper zijn dan de e-sigaret. Wel is dit ‘gezonde alternatief’ voor roken het proberen waard. Mocht het niet bevallen, dan is er gelukkig altijd de e-sigaret, die zijn diensten al bewezen heeft.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuw: Je eigen e-sigaret samenstellen kan vanaf nu.Klik hier om samen te stellen.
+
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×