Regels rondom verkoop e-sigaretten in 2017 verscherpt

E sigaret
0 Flares 0 Flares ×

De regels rondom e-sigaretten worden in 2017 verscherpt, zo heeft het kabinet besloten. Voor deze rookwaren gaan binnenkort waarschijnlijk dezelfde regels gelden als voor gewone tabak. Zo komt er onder andere een leeftijdsgrens van 18 jaar, en worden reclames voor e-sigaretten beperkt.

Strengere wetgeving voor e-sigaretten

Sigarettenfabrikant Philip Morris pleitte onlangs nog voor meer reclame voor de e-sigaret, omdat dit een gezonde variant is van gewone tabak. Het tegendeel lijkt echter nu plaats te gaan vinden. De VVD en PvdA hebben samen met de oppositiepartijen strengere wetgeving voor waterpijpen, kruidensigaretten en shisha-pennen goedgekeurd. De kabinetsleden vinden namelijk dat ook deze producten schadelijk zijn voor de gezondheid.

Elektronische sigaret en shishapen

Verbod online verkoop e-sigaret

Bovendien moet de nieuwe wet voorkomen dat jongeren gaan roken. Sommige politici willen graag dat de staatsscretaris van Volksgezondheid ook een verbod instelt voor de online verkoop van e-sigaretten onder minderjarigen. Op dit moment is het bij verschillende webshops vrij eenvoudig om elektronische sigaretten te kopen. Aanstaande donderdag debatteert de regering over de e-sigaret.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuw: Je eigen e-sigaret samenstellen kan vanaf nu.Klik hier om samen te stellen.
+
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×