Philip Morris wil reclame voor ‘gezonde’ sigaret

Voorbeeld van elektrisch roken
0 Flares 0 Flares ×

De bekende tabaksfabrikant Philip Morris wil de populariteit van de e-sigaret vergroten door meer reclame te gaan maken. Het bedrijf brengt een sigaret op de markt met zeer weinig nicotine. De fabrikant stelt dat deze e-sigaret veel minder schadelijk is voor de gezondheid, en dat daar best reclame voor gemaakt mag worden.

Rookvrije sigaret

Philip Morris geeft toe dat roken schadelijk is voor de volksgezondheid. Het leidt onder andere tot hart- en vaatziekten en kanker.  De fabrikant is het er dan ook mee eens dat de gewone sigaret de komende jaren uit de schappen verdwijnt, maar wil graag een gezonder alternatief bieden in de vorm van de e-sigaret. Zodoende heeft Philip Morris een rookvrije sigaret bedacht met een heel klein beetje nicotine. Dit product moet het bedrijf staande houden, ook wanneer de traditionele sigaret verdwijnt.

Aanpassing wet- en regelgeving

Het probleem is echter dat er op dit moment een verbod is op sigarettenreclames. De topman van Philip Morris wil graag dat de wet- en regelgeving wordt aangepast. Op die manier maken ex-rokers kennis met een gezond alternatief, terwijl de tabaksfabrikant kan blijven voortbestaan. Op dit moment ziet de minister van Volksgezondheid echter weinig heil in het idee van Philip Morris.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuw: Je eigen e-sigaret samenstellen kan vanaf nu.Klik hier om samen te stellen.
+
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×