Philip Morris streeft naar een rookloze toekomst en richt zich nog meer op e-sigaret

0 Flares 0 Flares ×

De Amerikaanse sigarettenfabrikant Philip Morris is gevestigd in Bergen op Zoom. Het bedrijf heeft besloten om de productie van e-sigaretten verder uit te breiden. Er komen 135 extra werknemers bij om de productie van rookloze tabaksproducten op te voeren. Het past binnen de nieuwe lijn van Philip Morris, waarin een rookloze toekomst de hoofdrol speelt.

Nieuwe productielijn vanaf 30 november

De nieuwe productielijn van Philip Morris kost 80 miljoen euro. Het gaat in werking vanaf 30 november. Al een paar jaar geleden stopte Philip Morris met de productie van de gewone sigaret. In plaats daarvan begon het zich te focussen op de elektronische sigaret. Door de nieuwe richting gingen er in 2014 wel duizend banen verloren.

De opkomst van de e-sigaret

De opkomst van de e-sigaret heeft de tabakswereld veranderd. Uit cijfers blijkt dat rond de 4 miljoen rokers van de gewone sigaret inmiddels zijn overgestapt op de e-sigaret. Omdat het een relatief gezond alternatief is neemt de populariteit van de e-sigaret steeds meer toe. Volgens Philip Morris zelf komen er elke dag maar liefst 8000 e-rokers bij.

Een rookloze toekomst

Het is opvallend dat Philip Morris een totaal andere boodschap is gaan uitdragen. Een rookloze toekomst moet het doel zijn. Dit zou niet alleen beter zijn voor de gezondheid, maar ook meer winst in het algemeen opleveren. Rokers die ziek worden van de gewone sigaret zorgen immers voor extra medische kosten, zo laat Philip Morris weten.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuw: Je eigen e-sigaret samenstellen kan vanaf nu.Klik hier om samen te stellen.
+
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×