Meer jongeren gaan roken door e-sigaret

Voorbeeld van elektrisch roken
0 Flares 0 Flares ×

Uit een onderzoek van de Universiteit van Californië is gebleken dat meer tieners gaan roken door de e-sigaret. Tot deze conclusie kwamen de wetenschappers na de afgelopen jaren ruim 140.000 jongeren te hebben onderzocht.

De aantrekkingskracht van de e-sigaret

De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk vakblad Pediatrics. Het idee dat de elektronische sigaret minder schadelijk is voor de gezondheid trekt veel tieners aan. Bij de e-sigaret verdamp je namelijk een vloeistof in plaats van dat er over de longen wordt gerookt. Volgens de onderzoekers is de kans klein dat deze omvangrijke groep zonder de e-sigaret ooit aan roken zou zijn begonnen.

Elektronische sigaret en shishapen

Rage in Californië

Jongeren stappen van de e-sigaret ook veel gemakkelijker over naar de gewone sigaret. De stap is namelijk minder groot. Bovendien worden de e-sigaret en de gewone sigaret met elkaar gecombineerd. In de Verenigde Staten, met name in Californië, is de e-sigaret dan ook helemaal hip. In korte tijd verdrievoudigde het aantal adolescenten dat e-sigaretten rookt. Bovendien is het voor hen vrij eenvoudig om e-sigaretten in online webshops te kopen. Ze hoeven er niet eens meer de deur voor uit, want de pakketjes worden aan huis bezorgd. Merken zoals Joyetech en Aspire zijn bijzonder populair onder jongeren.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuw: Je eigen e-sigaret samenstellen kan vanaf nu.Klik hier om samen te stellen.
+
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×