E-sigaret: een stimulans voor roken of een prikkel om te stoppen?

0 Flares 0 Flares ×

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat de e-sigaret minder schadelijk is voor de gezondheid dan de gewone sigaret. De populariteit van de e-sigaret heeft de afgelopen jaren dan ook een enorme vlucht genomen. Vanwege de voordelen besluiten steeds meer mensen de overstap te maken.  Interessant genoeg blijkt uit nieuw onderzoek dat een e-sigaret misschien helpt bij het stoppen met roken.

Stoppen met roken dankzij e-sigaret

Wetenschappers van de Koninklijke Universiteit Leuven en Thomas More onderzochten kort geleden de e-sigaret met nicotine en het nut ervan bij stoppen met roken. De eerste onderzoeksresultaten wijzen uit dat de e-sigaret mensen misschien van hun rookverslaving afhelpt. De Hoge Gezondheidsresultaat is erg positief over de eerste resultaten, maar stelt wel dat er nog veel vragen bestaan.  Zo vraagt de Raad zich onder andere  af welke gevolgen de e-sigaret op langere termijn met zich mee brengt.

eq pro 30w e-sigaret

Van e-sigaret naar ‘gewone’ sigaret?

Ook is het op dit moment nog niet duidelijk hoeveel rokers van klassieke sigaretten zijn begonnen met een e-sigaret. Is het een opstapje naar het ‘echte roken’, of voorkomt het juist een nicotineverslaving? De toekomst zal dit moeten uitwijzen. De e-sigaret is namelijk nog niet ontzettend lang op de markt. Hoe dan ook dienen gebruikers te beseffen dat ook het roken van dampen niet heel gezond is. Wel is de e-sigaret een prima alternatief wanneer je niet direct kunt stoppen met roken. Niet alleen gebruiken steeds meer mensen daarom de gewone e-sigaret, maar ook de ‘e-sigaar’.

Verder onderzoek nodig

Verder onderzoek is dus nodig om het verband tussen de e-sigaret en nicotineverslaving in kaart te brengen. De Belgische wetenschappers zullen nog hard aan de slag moeten om alle vragen te beantwoorden. Hoe dan ook genieten tientallen mensen voorlopig nog volop van de e-sigaret. Je hebt de keuze uit verschillende aanbieders en e-sigaretten in diverse prijsklassen. Een zeer populaire merk van e-sigaretten is bijvoorbeeld Joyetech.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuw: Je eigen e-sigaret samenstellen kan vanaf nu.Klik hier om samen te stellen.
+
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×