E-sigaret als kermisprijs verboden vanaf juli 2017

E-sigaret
0 Flares 0 Flares ×

De regels rondom de e-sigaret zijn de afgelopen maanden flink verscherpt. Zo is het voor kermisexploitanten niet meer toegestaan om e-sigaretten als prijs uit te reiken. Met name kinderen lopen daarbij het risico om met roken in aanraking te komen. Het is dan ook in strijd met het reclameverbod voor sigaretten.

Geen reclame voor roken

Het is niet toegestaan om reclame te maken voor roken. Het uitreiken van e-sigaretten als prijs op de kermis valt ook onder deze wetgeving. Een kermisexploitant in Schijndel ging hier echter flink de mist mee in. Hij reikte de e-sigaretten wel uit als prijs, ook aan kinderen. Daarmee loopt hij het risico om een flinke boete te krijgen.

Verbod vanaf juli

Wel apart is dat de Nationale Kermis Bond aangeeft dat de e-sigaret pas in juli verboden zou worden als prijs. De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit mag kermisexploitanten op dit moment nog geen boete opleggen. Daar komt binnen enkele maanden verandering in. Gelukkig kunnen volwassenen wel op veel andere manieren aan e-sigaretten komen, bijvoorbeeld online. Merken als Joyetech en Aspire doen het bijvoorbeeld bijzonder goed. Het klopt dat kinderen onder geen beding in aanraking mogen komen met sigaretten. Voor volwassenen blijft de e-sigaret echter een gezond alternatief voor de gewone sigaret.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuw: Je eigen e-sigaret samenstellen kan vanaf nu.Klik hier om samen te stellen.
+
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×