3 procent rokers gebruikt e-sigaret

E sigaret
0 Flares 0 Flares ×

Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer 77 procent van de rokende volwassen dagelijks een sigaret opsteekt. 74 procent rookt dagelijks sigaretten uit een pakketje, en 40 procent gebruikt ook shag. 18 procent van de rokers gebruikt zelfgemaakte sigaretten. Slechts een klein deel van de volwassenen gebruikt e-sigaretten. In 2016 lag dit aandeel op slechts 3 procent, terwijl een e-sigaret gezonder is dan een gewone sigaret. Hoe kan dit?

Reclameverbod voor e-sigaretten

Dat volwassenen weinig e-sigaretten gebruiken komt onder andere vanwege het feit dat het relatief nieuw is. Ze zijn gewend aan hun gewone sigaret en ruilen deze liever niet in voor een gezonder alternatief. Natuurlijk geldt dit niet voor iedereen, want een deel van de volwassenen is wel degelijk overgestapt op de e-sugaret. Daarnaast geldt er sinds enige tijd een reclameverbod voor e-sigaretten zonder nicotine. Bovendien mogen de producten niet meer verkocht worden aan personen onder de 18.

Jongeren en e-sigaretten

Voor kruidenmengsels voor waterpijpen, ene-sigaretten zonder nicotine zoals de shisha pen mag geen reclame meer worden gemaakt. Ook is het verboden om e-sigaretten als prijs uit te delen op de kermis. Daardoor komen weinig mensen in aanraking met de e-sigaret. Het kabinet bedacht deze maatregel om te voorkomen dat jongeren tussen de 12 en 16 jaar een e-sigaret gingen gebruiken. Een derde van deze leeftijdsgroep gaf in een onderzoek aan wel eens een e-sigaret te hebben gebruikt. Dit aantal zal net als het aantal volwassenen waarschijnlijk gaan dalen.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuw: Je eigen e-sigaret samenstellen kan vanaf nu.Klik hier om samen te stellen.
+
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×