Wat is een e-sigaret?

0 Flares 0 Flares ×

De elektronische sigaret is een variant op het roken. Het kan rokers helpen om te stoppen met roken. Omdat e-sigaretten ook nicotine bevatten vertonen veel rokers niet veel ontwenningsverschijnselen. Je kunt een e-sigaret ook zonde nicotine kopen. E-roken heeft veel voordelen ten opzichte van de conventionele sigaret. Ten eerste is het veel minder schadelijk voor de gezondheid van de roker. Je ademt geen teer en koolmonoxide in. Bovendien is het goedkoper, omdat de vloeistof die je moet kopen voor het bijvullen van de e-sigaret veel goedkoper is dan het kopen van pakjes sigaretten. Voor de naaste omgeving is een e-sigaret aangenamer. Omstanders worden niet geconfronteerd met de rook en de vieze geur. Je zou daarom in principe ook prima binnen kunnen e-roken.

Roken of dampen?

Bij elektrisch roken heb je als voordeel dat je rookt, zonder dat je de schadelijke gevolgen er van onder vindt. Echt roken is het overigens niet, dus de benaming e-roken is wellicht niet de juist. Er kan beter gesproken worden over e-dampen. Marketingtechnisch klinkt e-roken waarschijnlijk beter, dus men heeft daarom ook voor deze term gekozen. Bij het elektrisch roken komt er waterdamp vrij die je inademt. Als beginnende e-roker is het best wel even wennen. Zeker als je jarenlang hebt gerookt. Voor je longen is het bijvoorbeeld een overgang. Je longen zijn immers rook gewend. Desondanks zul je redelijk snel gewend zijn aan deze vorm van roken of dampen. Het is maar net hoe je het wil noemen.

Beginnen met e-roken?

Beginnende rokers doen er verstandig aan om te kiezen voor een beginnerskit. Wanneer je een starterset koopt krijg je de volgende onderdelen geleverd: een clearomizer, een batterij, een atomizer en een mondstuk. Een clearomizer is een tankje voor de vloeistof (ook wel e-liquid genoemd). De atomizer is het verwarmingselement. Op deze manier kun je kennismaken met het roken en voor jezelf ervaren of het iets voor je is. We raden je ook zeker aan om diverse smaken te proberen, zodat je voor jezelf kunt bepalen welke smaken je het lekkerste vindt. Doordat er veel keus is, wat smaken betreft, is de kans groot dat het e-roken je zal bevallen.

Waar vindt ik de beste e-sigaretten?

Bekijk de homepage van www.esigaretervaring.nl voor de beste tips hierover.

E-sigaret kopen

Online kun je bij diverse webshops terecht voor het kopen van een e-sigaret. Je kunt ook naar een tankstation gaan of een andere winkel voor het kopen van een e-damper, maar het is handiger om online te kijken naar een e-smoker. Hier kun je op je gemak alle varianten met elkaar vergelijken en kijken naar de voor- en nadelen. Je kunt eveneens naar de reviews kijken. Veel gebruikers laten namelijk een reactie achter als ze bij een bepaalde shop een e-smoker hebben gekocht. Ook dit kan helpen bij het aanschaffen van een e-sigaret.

Als het om smaak gaat moet je niet afgaan op reviews van anderen. De ene persoon houdt van aardbei, terwijl de ander juist enthousiast is over pak hem beet mint. Over smaak valt nu eenmaal niet te twisten. Als het om de werking van een e-smoker gaat kun je je wel baseren op de diverse reviews van gebruikers.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuw: Je eigen e-sigaret samenstellen kan vanaf nu.Klik hier om samen te stellen.
+
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×