De positieve ervaringen van een e-sigaret

0 Flares 0 Flares ×

Het is algemeen bekend dat roken zeer schadelijk voor de gezondheid is. Jaarlijks sterven er in Nederland zo`n 19.000 mensen als gevolg van het roken en bovendien is roken de belangrijkste oorzaak van diverse vormen van kanker. Desondanks zijn er erg veel mensen die de sigaret niet kunnen laten liggen. In Nederland zijn er zo`n 3,6 miljoen mensen die regelmatig een sigaret opsteken. Het is echter niet zo dat deze mensen niet willen stoppen. Van alle rokers heeft namelijk 62% ooit een serieuze poging ondernomen om te stoppen met roken. In de praktijk is het erg lastig om deze poging succesvol te laten zijn; slechts 4 tot 10% van de mensen die een stoppoging ondernemen, hebben een jaar later nog geen enkele sigaret gerookt. Voor mensen die niet slagen in hun poging om te stoppen, biedt de e-sigaret wellicht uitkomst.

Goede tussenstap

Hoewel de e-sigaret geen wondermiddel is dat je direct van je rookverslaving afhelpt, is het een goede tussenoplossing voor mensen die uiteindelijk definitief willen stoppen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de e-sigaret de meest effectieve methode is om te stoppen of te minderen met roken. De e-sigaret heeft een paar essentiële voordelen ten opzichte van de normale sigaret. Zo bevat het onder meer niet de kankerverwekkende stof teer en de giftige stoffen koolmonoxide en stikstofmonoxide, laatstgenoemde draagt in belangrijke mate bij aan vaatverkalking. De e-sigaret heeft echter niet alleen positieve uitwerkingen op je gezondheid, het scheelt ook in je portemonnee. Er wordt namelijk geen accijns geheven op de e-sigaret en daardoor betaal je voor 80 sigaretten zo`n 10 euro.

Gebruikservaring

Gebruikers van e-sigaretten zijn over het algemeen zeer positief. En die positiviteit is terug te zien in de cijfers. Uit een onderzoek onder 40 tabaksverslaafden bleek namelijk dat het gebruik van een e-sigaret de zin in een echte sigaret aanmerkelijk vermindert.  Uit een andere studie die werd gehouden onder 50 mensen die niet geheel wilden stoppen met roken, maar wel drastisch wilden minderen, bleek dat het consumeren van e-sigaretten leidt tot een forse vermindering van het gebruik van echte sigaretten. Bovendien leidt het gebruik van e-sigaretten niet tot ontwenningsverschijnselen, iets wat door veel gebruikers als zeer positief wordt ervaren.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuw: Je eigen e-sigaret samenstellen kan vanaf nu.Klik hier om samen te stellen.
+
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×