De overstap maken naar een elektrische sigaret

0 Flares 0 Flares ×

In Nederland rookt zo`n 25% van de bevolking van 12 jaar en ouder af en toe een sigaret, waarvan 18% zelfs dagelijks rookt. Daarmee komt het aantal rokers in Nederland uit op circa 3,6 miljoen. Inmiddels zijn de schadelijke gevolgen van een tabaksverslaving onomstotelijk vastgesteld. Zo overlijden in Nederland elk jaar ongeveer 19.000 mensen als gevolg van het roken en is roken in 20 tot 30% van de gevallen de oorzaak van het krijgen van kanker. Er is dus reden genoeg om te stoppen met roken, maar het lukt slechts 4 tot 10 procent van de verslaafden om permanent te stoppen. Omdat stoppen in de praktijk zo lastig blijkt, stappen steeds meer mensen over op de e-sigaret als hulpmiddel om te stoppen met roken.

Voordelen e-sigaret

De belangrijkste reden om over te stappen op de e-sigaret, is het feit dat deze veel minder schadelijk is voor de gezondheid dan een normale sigaret. Zo bevat een e-sigaret bijvoorbeeld niet de kankerverwekkende stof teer. E-sigaretten bevatten ook geen koolmonoxide en stikstofmonoxide, die een desastreus effect hebben op longen, hart en bloedvaten. Bovendien kun je bij e-sigaretten zelf bepalen hoeveel nicotine je binnenkrijgt. Nicotine is de stof die normale sigaretten zo verslavend maakt en waardoor het ontzettend lastig is om te stoppen. Doordat je bij e-sigaretten de hoeveelheid nicotine zelf kunt reguleren biedt dit de mogelijkheid om je rookgedrag geleidelijk af te bouwen. Lees hier ook meer over de voordelen.

Veiligheid e-sigaret

Onlangs heeft een Brits onderzoeksteam aangetoond dat e-sigaretten 95 procent gezonder zijn dan normale sigaretten. Ook werd door deze onderzoekers de mythe ontkracht dat e-sigaretten voor jongeren mogelijk een opstap zouden zijn naar het roken van echte sigaretten. Hier blijkt dus niets van waar. Van de 2,6 miljoen Engelsen die e-sigaretten consumeren is namelijk 60% roker en 40% ex-roker. Hoewel de elektrische sigaret dus vele malen gezonder is dan de normale sigaret, blijft het roken van e-sigaretten een ongezonde bezigheid. Deskundigen benadrukken dan ook vooral dat het roken van e-sigaretten een goede tussenstap is om vervolgens helemaal te stoppen met roken. Uit onderzoek is ook gebleken dat de e-sigaret effectiever is dan andere hulpmiddelen om te stoppen met roken, zoals de nicotinepleister.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuw: Je eigen e-sigaret samenstellen kan vanaf nu.Klik hier om samen te stellen.
+
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×