E-sigaret vloeistof

0 Flares 0 Flares ×

Bij het roken van een e-sigaret heb je een e-liquid, ook wel een e-sigaret vloeistof genoemd, nodig. Zonder een dergelijke liquid is het niet mogelijk om te roken. Je vult als e-roker een clearomizer met vloeistof, zodat de vloeistof kan worden verdampt. Het is ook mogelijk om te roken met een zogeheten cartridge. Deze kun je niet bijvullen. Er zijn diverse liquids verkrijgbaar.

Smaken

Er zijn veel verschillende smaken verkrijgbaar. Zo kun je voor als (ex)roker kiezen voor de vertrouwde tabakssmaak, maar misschien wel je wel wat anders. Dan kun je kiezen voor fruitige of zoete smaken. Frisse smaken kunnen hiernaast aangenaam zijn. Een smaakloze liquid is ook mogelijk. Door een aantal smaken te proberen zul je er snel genoeg achter komen wat je lekker vindt.

Nicotine

Wil je stoppen met roken en wil je overstappen op de e-sigaret? Dan is het niet onverstandig om te kiezen voor een e-sigaret met nicotine. Op deze manier voorkom je dat je te maken krijgt met ontwenningsverschijnselen. Een liquid zonder nicotine is waarschijnlijk je ambitie, maar voor veel e-rokers is dat in het begin geen optie. Ze moeten eerst nog wennen aan het e-roken en pas in een later stadium bouwen ze het nicotinegehalte af.

Je kunt e-liquids met en zonder nicotine kopen. Je hebt liquids met 6, 12 en 18 mg nicotine. Een liquid met 6 mg kun je vergelijken met light sigaretten. Kies je voor 12 mg, dan kun je het nicotine gehalte vergelijken met de gewone conventionele sigaret. Bij 18 mg kiezen je voor een nicotinegehalte dat gelijk staat aan het roken van zware sigaretten. Naast het kiezen van de smaak kun je door ook het nicotinegehalte te bepalen je liquids als het ware volledig personaliseren. Bij sommige webshops kun je overigens kiezen voor andere nicotinegehalten.

Prijs

Er bestaan ook verschillen qua prijs. De duurdere liquids zijn doorgaans van een iets betere kwaliteit. Je betaalt dus iets meer, maar je krijgt er wel kwaliteit voor terug. Het is aan te raden om de wat duurdere e-liquids om deze reden eens te proberen. Het aantal e-sigaretten webshops neemt overigens alsmaar toe, waardoor er ook steeds meer keus is. Op deze manier kun je eenvoudig vergelijken en is de kans groot dat je snel een webshop hebt gevonden waar je voor weinig geld terecht kunt voor e-sigaret vloeistoffen.

Uitproberen van liquids

We raden aan om eerst de vloeistoffen uit te proberen. Er zijn bij sommige shops voordeelpakketten verkrijgbaar. Hierdoor kun je diverse vloeistoffen proberen en zo achterhalen welke smaak of nicotinegehalte je het meest aangenaam vindt. Bij het e-roken is dit niet onbelangrijk, want als de smaak niet aangenaam is, zul je het e-roken allesbehalve lekker vinden. Probeer eerst een aantal smaken uit en kijk vervolgens met welke smaak je verder wilt gaan. Kiezen voor meerdere smaken is ook altijd een optie. Meerdere smaken heeft als voordeel dat je kunt afwisselen.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuw: Je eigen e-sigaret samenstellen kan vanaf nu.Klik hier om samen te stellen.
+
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×