E-liquids

Elektrisch roken is mogelijk met e-liquids. De e-liquid kun je zien als brandstof voor de e-sigaret. De vloeistof die je in de e-smoker doet verdamp je. Na verloop van tijd is het de bedoeling om de e-smoker bij te vullen met nieuwe vloeistof. Het voordeel is dat dit relatief goedkoop is. Tenminste, als je het vergelijkt met het roken van een reguliere sigaret.

Waar kun je het beste terecht voor liquids?

Op basis van meer dan 10.000 stemmen in 2016/2017 is Mr Joy.nl als één naar voren gekomen. Vanwege het grote kwalitatieve aanbod, scherpe prijzen en goede klantenservice.

E-liquids heb je natuurlijk met regelmaat nodig als je ook regelmatig gebruik maakt van de e-sigaret. In het lijstje hiernaast vindt je de top 5 meest gekozen e-liquids van afgelopen tijd. Ze worden door duizenden mensen gebruikt met zeer positieve ervaringen.

Wil je meer goede en betaalbare e-liquids bekijken?

Bekijk hier een lijst van 100+ goede e-liquids.

De top 5 e-liquids gekozen door consumenten:

 1. EQ American Blend “Tabak “50PG/50VG”
 2. EQ Strike Flavour  “Tabak “50PG/50VG”
 3. Mr-joy Vanilla “Speciaal” “70PG/30VG”
 4. Mr-joy “Green Mint  “Menthol” “70PG/30VG”
 5. High Standard Strawberry Donut “30PG/70VG”

E-liquid met nicotine

Rook je op dit moment nog gewone tabakssigaretten? Als verstokte roker is stoppen met roken waarschijnlijk lastig. Misschien heb je al van alles geprobeerd om te stoppen met roken, maar bij veel rokers helpen de nicotinepleisters of de nicotine kauwgom niet. De e-sigaret is een uitstekende optie. Dankzij een e-smoker is de kans groot dat je definitief zult stoppen met roken. Dit komt omdat de ontwenningsverschijnselen een stuk minder zijn dan wanneer je zonder enige hulpmiddelen zult stoppen. Je kunt namelijk e-roken met een liquid dat nicotine bevat.

We raden je bij het kopen van een liquid aan om te kiezen voor een nicotinegehalte dat gelijk staat aan het nicotinegehalte van je huidige sigaretten. Op deze manier is de kans groot dat je eenvoudiger de overstap zult maken van de gewone sigaret naar de e-sigaret. Zo boots je het roken ook zo goed mogelijk na. Je kunt kiezen voor een lage dosering, een gemiddelde dosering nicotine en een hoge dosering nicotine. In het laatste geval is een dergelijke dosering vergelijkbaar met het roken van zware sigaretten.

Afkicken

Uiteindelijk wil je afkicken. Je kunt daarom het nicotinegehalte van de liquid het beste afbouwen. Cold turkey stoppen is een optie, maar da tis maar voor weinig rokers weggelegd. Door als e-roker gebruik te maken van lagere doseringen zul je op een gegeven moment ook toekunnen met liquids zonder nicotine. Deze zijn een stuk gezonder dan de exemplaren met (veel) nicotine: missie geslaagd.

Welke smaak kiezen?

Naast het kiezen van de hoeveelheid nicotine, is het ook zaak om te kijken naar een aangename smaak. Je kunt een smaakloze liquids kopen, maar dat is niet echt lekker. Je kunt kiezen voor smaken als

 • cappuccino
 • tabak
 • kiwi
 • mint
 • aardbei
 • bosbes.

Er zijn veel verschillende smaken verkrijgbaar, zodat je zelf eerst kunt uitzoeken welke smaak je het lekkerste vindt. Zo wordt het roken, of beter gezegd het dampen, nog aangenamer. Al deze liquids zijn online verkrijgbaar bij gespecialiseerde e-smoking webshops als Mr Joy of E-zmoke.

E-liquids
3.6 (72.5%) 56 votes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuw: Je eigen e-sigaret samenstellen kan vanaf nu.Klik hier om samen te stellen.
+